Dragons Den - QURC schoenen

QURC haalt investering op bij tv-programma Dragons Den met duurzame sneakers

 

Het Nederlandse schoenen merk QURC staat in de schijnwerpers na hun succesvolle pitch bij het televisieprogramma Dragons Den. Met een overtuigend business concept wisten de heren van QURC niet één, maar maar liefst twee Dragons te overtuigen om te investeren. In de uitzending van vrijdag 6 oktober jl. haalden zij €120.000,- op om hun toekomstplannen verder uit te zetten.

‘We hadden de hoop om één investeerder binnen te halen, maar dat we er twee wisten te enthousiasmeren is een dubbele beloning op ons harde werk. Nu zaak om samen QURC verder uit te breiden - aldus co-founder Thomas Bruinsma over hun deelname aan het programma.

QURC is een ‘future-focused’ schoenen label dat bekend staat om de innovatieve en duurzame materialen die het bedrijf gebruikt voor hun sneakers. Een van de kenmerkende materialen is 'druivenleer,' een innovatief product dat wordt vervaardigd uit druivenresten afkomstig uit de Italiaanse wijnindustrie.

Met de nieuwe investering en krachtenbundeling met de Dragons Bas Witvoet, onder andere bekend van Oranjegroep en Olaf Kok oprichter van PAY.nl, gaan ze de toekomst met nog meer vertrouwen tegemoet. Mede oprichter Farbod Sattarian over de samenwerking: ’Waar Thomas en ik jonge enthousiaste honden zijn op het gebied van zaken doen, kunnen Olaf en Bas met hun zakelijke ervaring ons in de juiste directie leiden.’ Het merk blijft hun duurzame collectie uitbreiden, met het oog op het verminderen van de ecologische voetafdruk en het stimuleren van bewustere consumptie.

De gehele collectie van QURC is online en in hun flagship store in de Negen straatjes in Amsterdam te vinden. Daarnaast openen ze in oktober en november twee extra pop-up locaties op NS-stations in Utrecht en Rotterdam. Hier zal naast hun uitgebreide assortiment aan sneakers ook een eenmalige capsule kledingcollectie worden aangeboden.